Wij leveren kwalitatieve installaties

En MULTIBETON Vloerverwarming

Zomer Sale: Airco aanbiedingen

Onze diensten: Airco

Een airco biedt de perfecte oplossing voor het verkoelen of verwarmen van verschillende ruimtes in jouw huis, zoals een heerlijk koele slaapkamer tijdens warme zomerdagen en een aangenaam verwarmde slaapkamer in de winter. 
Maar hoe gaat dit in zijn werk? Een airco bestaat minimaal uit twee verschillende units: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit is binnen in de ruimte bevestigd en de buitenunit in de buitenlucht. De buitenunit onttrekt warme lucht uit de te koelen ruimte en voert deze af naar buiten. Een airco produceert dus geen koude lucht, maar onttrekt enkel de warmte uit de lucht.

Waarom voel je dan een koude luchtstroom uit de airco komen? De binnen- en buitenunit zijn met elkaar verbonden middels een buizensysteem. In dit buizensysteem zit een koudemiddel. Dit vloeibare middel zorgt ervoor dat de overtollige warmte of koelte wordt vervoerd door het buizensysteem, om het te laten verdampen en zo de warmte weg te nemen. De binnenunit blaast vervolgens de gekoelde lucht weer terug de ruimte in. Dit maakt een airco dus perfect om de juiste temperatuur in jouw huis te behouden, zowel op koude als warme dagen.

Single split systemen

Een single split systeem bestaat uit twee delen, een binnen -en buitenunit, die beiden vast opgesteld worden en met koelleidingen met elkaar verbonden dienen te worden. De buitenunit kan op de grond, op het dak of met beugels aan de wand geplaatst worden.

Multi split systemen

Een multi-split systeem bestaat uit een buitenunit en meerdere binnenunits. Door deze ook met koude leidingen met elkaar te verbinden kan er tegelijkertijd met meerdere toestellen gekoeld of verwarmd worden. Dit scheelt niet alleen buitenunits maar werkt ook nog eens zeer efficiënt en is kostenbesparend.