Wij leveren kwalitatieve installaties

En MULTIBETON Vloerverwarming

Zomer Sale: Airco aanbiedingen

Onze diensten: Verwarming

Er kan op verschillende manieren verwarmd worden. Op een duurzame manier met een warmtepomp bijvoorbeeld waarbij er energie uit de bodem gebruikt wordt of uit de buitenlucht. Een warmtepomp kan niet alleen duurzaam verwarmen maar ook zomers duurzaam de woning koelen.

Voor de situaties waar een warmtepomp geen optie is, kan er natuurlijk ook met een CV-ketel verwarmd worden. Dan is het mogelijk om bijvoorbeeld minder ingrijpende duurzame energieoplossingen toe te passen.

Warmtepomp

Een elektrische warmtepomp (ook wel all-electric warmtepomp genoemd) werkt op stroom. De installatie haalt warmte uit de lucht of het (grond)water om een woning of water te verwarmen. Omdat een warmtepomp niet direct grote hoeveelheden warm water levert, bijvoorbeeld om te douchen, wordt een boiler aan de installatie toegevoegd om voldoende warm water op voorraad te houden. Een boiler kan zowel los als geïntegreerd worden geleverd. Een losse boiler heeft het voordeel dat het volume optimaal kan worden afgestemd op de situatie van de klant.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt op stroom en maakt vaak gebruik van energie uit de buitenlucht. Het is daarom een energiezuinig apparaat. Je koppelt hem aan je cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de warmte in huis. De cv-ketel springt bij als het buiten erg koud is of je huis snel moet worden opgewarmd. De cv-ketel zorgt ook voor het warme water in de badkamer en keuken.
Je kunt de warmtepomp aansluiten op de cv-ketel die je nu hebt, of tegelijk met een nieuwe ketel laten installeren.

Afgiftesystemen

Veel verwarmingstoestellen hebben een afgiftesysteem nodig om de warmte over het huis te verspreiden.
Dit afgiftesysteem ontvangt warm water uit het verwarmingstoestel en verspreid via leidingen naar de
afgiftepunten, zoals radiatoren of vloerverwarming. Echter kan een airco ook verwarmen waardoor hier ook ruimtes mee verwamd kunnen worden.

Radiatoren

Radiatoren zijn een belangrijk onderdeel van uw verwarmingsinstallatie. Ze kunnen naast het afgeven van warmte, ook een blikvanger zijn in uw huis- of badkamer. 

Een goede verwarmingsinstallatie behoort zeker tot één van onze eerste levensbehoeftes. Comfort is belangrijk, maar daarnaast speelt ook uw persoonlijke smaak een rol. Een fraaie radiator geeft naast uw persoonlijk genot tevens meerwaarde aan uw woning of werkplek. Per type radiator zijn er vele tientallen mogelijkheden in afmetingen, afgiftes en kleuren. U kunt ook kiezen voor een designradiator. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een radiator met een mooie uitstraling.

Wij geven u graag advies over de benodigde capaciteit van de radiatoren. Tevens kunnen we dan, aan de hand van uw gemaakte keuze(s) bepalen welke radiator het meest geschikt is in uw situatie

Vloerverwarming / koeling

Vloerverwarming is een zeer comfortabele manier van het verwarmen van een ruimte. De vloerverwarming bestaat uit buizen waar warm water doorheen stroomt. Het warme water verwarmt de vloer en de vloer verwarmt op haar beurt de ruimte. De temperatuur van het water is relatief laag en daarom is een warmtepomp bij uitstek geschikt. Hoe kleiner de temperatuurtrap is die een warmtepomp moet maken, hoe groter het rendement is. De combinatie van vloerverwarming en een warmtepomp is daarom ijzersterk, met een laag energieverbruik tot gevolg. Daarnaast kunt u zomers ook nog eens koelen.

Airco

Met een airco is er altijd een aangenaam binnenklimaat, ongeacht het seizoen. Airco’s kunnen naast koelen ook verwarmen. Dit betekent dat ze niet alleen in staat zijn om de temperatuur te verlagen tijdens hete zomerdagen, maar ook om warmte te bieden tijdens koude wintermaanden.

Dit zorgt voor een constante en comfortabele omgeving, ongeacht de weersomstandigheden buiten. Ook zijn airco’s luchtreinigers. Naast de temperatuur regulering zorgen verschillende airco’s ook voor een betere luchtkwaliteit.